Offisiell blogg,  The Sims 4

Kontroll av katter og hunder

Heisann, alle som spiller The Sims! Endelig kan vi kunngjøre The Sims 4 Katter og hunder*. Det er en stor lettelse å endelig få det ut. Et av de første spørsmålene vi fikk etter den store avsløringen, var: Kan jeg kontrollere kattene og hundene mine?

TS4_EP04_OFFICIAL_SCREEN_04_002_1080

Dette er et godt spørsmål, og det var et av de første vi stilte oss selv, lenge før vi begynte å jobbe med selve spillet. Det er et av de viktigste designspørsmålene for hele pakken, så vi skal gå litt mer i dybden av hva dette betyr. Tidlig i utviklingen var teamet delt på midten, og det brygget opp til en kreativ kamp. Folk (også meg selv!) hadde (og har) VELDIG sterke meninger om dette feltet. Vi visste at det var ekstremt viktig. I The Sims 2 kunne du ikke kontrollere kjæledyrene direkte. I The Sims 3 kunne du gjøre det. Vi gikk tilbake og spilte de gamle spillene, leste på forumet og gjorde så mye research om emnet vi kunne for å belyse det fra alle kanter.

Vi gikk frem og tilbake, og til slutt kom den kreative sjefen vår med et viktig poeng. Spørsmålet er ikke kontroll eller ikke kontroll. Det er hva vi kan gjøre med hver av løsningene, og hvorfor den ene er bedre enn den andre. Hva tjener vi? Hva mister vi?

Men før vi går videre med dette, må vi ta et steg tilbake og undersøke andre aspekter. Jeg er hundeeier og har vært det nesten hele livet. Corgien min, Peaches, er ofte midtpunktet for alt som skjer i helgene. Kona mi og jeg tar henne med på stranden, tar henne med i bilen når vi skal på handletur, og vi sitter og leser i hagen, så hun kan kose seg i solen. Vi forguder henne.

IMG_8902_edited

Jeg er ikke den eneste i teamet som er besatt av en hund eller en katt. Når vi diskuterte denne pakken, prøvde vi virkelig å forstå essensen av kjæledyrene våre og hvorfor vi er så glad i dem. Hvorfor de får oss til å le. Hvorfor de gjør oss sinte. Hvorfor vi tar bilder av dem hele tiden. Vi fant ut at et viktig element er det som gjør kjæledyrene spesielle. Hvordan de sover på ryggen. Hvordan de alltid bjeffer på en bestemt person. Hvordan de kjenner igjen lyden av en plastpose og vet at nå blir det tur.

Vi visste at kattene og hundene våre i The Sims 4 Katter og hunder måtte være mottakelige, observante og besatte av simmer. Eierne sine. Følgesvennene sine. Vi visste også at vi ville at de skulle være overraskende, at de skulle oppføre seg på uventede og gøyale måter og at de skulle være levende skapninger. Vi ble styrt av ideen om at katter og hunder skulle være som simmer for simmene dine.

Og det fører oss tilbake til kontrollen igjen. Det er mange faktorer som spiller inn her, noen tekniske, noen designmessige, men i et nøtteskall, hvis spillerne kunne se og kontrollere alle aspektene av kattene og hundene sine, ble det vanskelig for oss å få dem til å gjøre overraskende, morsomme og uventede ting. Da vi sammenliknet alle variablene, visste vi at spillet kom til å bli morsomst hvis ikke vi lot spillerne kontrollere kattene og hundene sine direkte, men isteden implementerte andre måter å samhandle med dem på. Da vi hadde kommet frem til denne beslutningen, åpnet det opp ting vi kunne gjøre med katter og hunder som vi ikke engang kan gjøre med simmene selv!

Det betyr ikke at de er ville og ute av kontroll. Langt ifra. Jeg skal gi noen eksempler, men før det, vil jeg bare spørre: Hvordan kontrollerer du katten eller hunden din i virkeligheten? Hvordan får du kjæledyret til å komme når du vil klappe eller kjefte? Svaret du tenker på, er slik det fungerer i spillet også. Når kjæledyrene trenger oppmerksomhet for å løse behovene sine, gjør de bestemte ting og kommuniserer med simmene, og du får beskjed av brukergrensesnittet hva de trenger. Du kan til og med spørre dem!

IMG_0713

Når de oppfører seg dårlig, kan du trene dem til å slutte. Når du vil ha dem til å komme, kan du rope på dem. Men, som alle flinke katter og hunder, er det en god sjanse for at de holder seg ved deg, går ved siden av deg eller snorker ved siden av deg på sofaen allerede. Hvis du vil at en hund skal pare seg med en annen hund, kan du instruere den til å gjøre det. Når du vil at en katt skal sove i en bestemt seng, kan du be den om å gjøre det.

I et nøtteskall: Du kommer ikke til å bli frustrert over mangelen på kontroll. Vi har jobbet hardt for å designe, implementere og teste et utvalg løsninger og innhold for å sørge for at dette ikke skjer. Men vi har også fylt spillet med unike oppførsler og egenskaper til kattene og hundene, slik at du kan fortelle nye historier i årevis.

Vi mener at The Sims 4 Katter og hunder er den beste kjæledyrutvidelsen vi har laget noen gang, og en av grunnene til det er friheten vi fikk ved å fjerne direkte kontroll. Noen av dere er sikkert uenig i dette, men ta det helt med ro, The Sims 4 Katter og hunder er snart ute, og vi kommer til å snakke mer om denne utvidelsespakken i månedene som kommer. Snart kommer dere nok til å være enige i at dette var den beste løsningen!

Vi snakkes snart!

Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje