Offisiell blogg,  The Sims 4

THE SIMS 4 UT OG SPISE ER UTE NÅ PÅ KONSOLL!

Spillpakken The Sims 4 Ut og spise* gir simmene dine mer enn bare valgmuligheter for en kveld ute. Hvis de trenger noe å henge fingrene i, kan potensielle restauranteiere og matelskere eie og tilpasse sin helt egen restaurant. Lekkert, eller? For å hjelpe dere med å få fart på komfyrene har vi satt sammen en liste med tips som kan forbedre antall stjerner en restaurant har, noe som fører til høyere fortjeneste og mer suksess.

Første del: starte en restaurant

Det grunnleggende
Når du har bygget en restaurant – eller brukt én av seks forhåndslagde topprestauranter fra Mitt bibliotek – trenger du en sim for å kjøpe en restaurant. Bruk eierskapsknappen nederst til høyre på skjermen, velg Kjøp en restaurant, og velg en tomt. Det er viktig å vite at økonomien til husstanden er atskilt fra økonomien til bedriften. Klikk på knappen for pengeoverføring i eierskapspanelet for å gi virksomheten din noen simoleoner. Disse pengene trenger du til å kjøpe møbler, betale for markedsføring og dekke utgifter til ansatte. Du må investere hvis du vil tjene bra på lang sikt!

Gi restauranten et navn, og velg tema
Navnet på restauranten er vanligvis det første gjestene legger merke til, og dette førsteinntrykket må levere riktig stemning og smak.. Blir restauranten din kul og fjong? Ren og klassisk? Sprø og vill? Det begynner med navnet, og deretter brettes det ut som en serviett med den estetikken du velger. Vær kreativ, og lag en romantisk hagerestaurant eller en barnevennlig lokal restaurant. Hva med ei sjømatsjappe ved havet eller en labyrint i flere etasjer?

Rør inn det nødvendigste, og bland deretter inn dekoren
Du trenger bad, ryddeområde, vertsstasjon, servitørstasjon og kokkestasjon, pluss flere spiseområder – med mindre det er en piknik-restaurant og du forventer at gjestene spiser på gulvet! Hold kundene varme med varmelamper hvis de spiser utendørs, lag en veggmontasje med bilder av eksperimentell mat, eller vis frem dagens fangst i elegante akvarier – eller gjør alt sammen. Så mange lekre muligheter. Dessuten kan du lage ditt eget skilt og vise hvor stolt du er av etablissementet ditt. Valget er – som alltid – ditt!

Andre del: ansatte og menyen

Ansett medarbeidere
Klikk på Administrer ansatte-knappen i eierskapspanelet for å ansette medarbeidere. Du trenger en kokk, en vert og en servitør. Du kan ansette dyktigere simmer, men de koster mer, og kan bli en for stor utgift for en nystartet restaurant. Dessuten kan du lære opp ansatte senere så de blir skikkelig flinke! Velg antrekk for restauranten.

Formelt eller uformelt?
Ved hjelp av en enkel meny velger du hvordan gjestene skal kle seg i restauranten din. For uformelle steder velger du hverdagsklær. Eller velg festklær for å gi stedet et festligere preg. Men hva med uniformer til de ansatte? Du velger raskt blant en rekke forhåndsdefinerte antrekk. Har du en idé om stilfulle vester? Det er bare å dra på! Vil du at verten skal ha på seg noe iøynefallende for å ta imot gjestene? Høres bra ut! Eller bruk simskaperen til å skreddersy antrekket og gjøre det unikt. Din stil – dine regler.

Hva er det til middag?
Å bestemme hvilken mat du vil servere, er kjempegøy, og det er så mye å velge blant. Det går raskt å velge og forhåndsvise menyer med middag, brunsj, eksperimentell mat, italiensk mat eller sjømat. Husk: Du kan tilpasse her også! Last inn forhåndslagde menyer og finjuster dem, eller velg hver eneste nydelige, smakfulle rett helt selv. Det er tross alt historien om din egen restaurant, og hver drink, hovedrett og dessert kan gjenspeile preferansene dine.

Tredje del: drive en restaurant

Kjenn din kokk
Siden noen oppskrifter er vanskeligere å mestre enn andre (du ser dette når du tilpasser menyen), bør du ha kokken i tankene når du setter sammen menyen for restauranten. Å ansette en flink kokk kan være en god investering, men du bør også tenke over hva du bruker pengene på.

Hold øye med ting
Uansett hvor imponerende personalet er, bør du følge med på hvordan det går med restauranten. Hvis du ikke ser det ved å følge med på de ansatte, kan du sjekke reaksjonene over hodene på gjestene. De får flere eller færre stjerner basert på hvor bra de ansatte gjør jobben sin. Det kan hende du må gi ansatte streng beskjed når de gjør feil, eller investere i å lære dem nye ferdigheter for å unngå at det gjentar seg. Hvis enkelte ansatte rett og slett ikke passer inn, må du ta en vanskelig beslutning og gi dem sparken!

Lær opp de ansatte
Men i stedet for å sparke dem kan det hende du kan ta de ansatte til neste nivå. Bruk simoleoner til å lære dem opp ved å gå til Administrer ansatte-alternativet i eierskapsmenyen. Bedre ansatte sørger for at gjestene er mer fornøyde, de gjør færre feil, og på sikt sørger de for at du tjener mer penger. Invester i dag, og prøv å få det til å lønne seg i fremtiden. Men å bruke penger på riktig tidspunkt er en avgjørende beslutning for å ha en vellykket restaurant.

På tide med en peptalk
Iblant trenger de ansatte bare å høre at du har tro på arbeidet de gjør. Vis dem det med «Hold inspirerende tale»-knappen. Da blir de entusiastiske overfor restauranten, og de ønsker å levere service av høyere kvalitet. Flere stjerner fra gjester betyr at restauranten fungerer bedre, og det betyr flere simoleoner til deg. Og det er like deilig som en perfekt tilberedt marengs.

Markedsføring fungerer
Noe av de vanskeligste for en restaurant er å spre budskapet – simmene vet ikke om det ferske samlingsstedet ditt i begynnelsen. Men det gjør de hvis du markedsfører det. Invester i publisitet ved å klikke på markedsføringsknappen i eierskapspanelet. Jo mer du bruker, desto større sjanse har du til å få flere gjester i restauranten. Men vær forsiktig! De ansatte du har inspirert med taler, må ha god opplæring før for mange kunder kommer gjennom dørene.

The Sims 4 Ut og spise er ute nå, så fest servietten i kragen – tiden er inne for å meske seg!

Bli med i diskusjonen! Følg oss på Twitter og Instagram, lik oss på Facebook, og abonner på YouTube-kanalen vår.

*KREVER THE SIMS 4-SPILLET PÅ DEN AKTUELLE PLATTFORMEN (SELGES SEPARAT) OG ALLE SPILLOPPDATERINGER FOR Å SPILLE.

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje