Nyheter,  The Sims 4

Advokat mener at EA har bannet «Det perfekte bryllup» på feil grunnlag

Den eneste russiske loven som på en eller annen måte begrenser distribusjonen av LHBTQ+-relatert innhold er artikkel. 6.21 i den russiske føderasjonens lov for administrative lovbrudd. Denne artikkelen snakker om propagandaen av utradisjonelle seksuelle forhold til mindreårige.

Den juridiske myndighetsalderen i Russland er 18. Alt innhold som inneholder skildringen av LHBT+ nøytralt eller positivt må merkes som 18+ i henhold til russisk lov. Vær oppmerksom på at dette er en administrativ lovbrudd og ikke en forbrytelse. Den verste konsekvensen av dette lovbruddet er en administrativ bot på 1 million RUB (ca. 160 000 kroner) og stans av aktivitet i 90 dager. Men det siste brukes sjelden fordi det er lettere å utdele en bot.

Det er noen tilleggsbegrensninger for distribusjon av slikt innhold. Ethvert trykt produkt med aldersbegrensning må ikke inneholde bilder som er forbudt for barn på de stedene som generelt er tillatt for barn. Det er ingen ekstra krav til innholdet publisert på Internett – bare merk det riktig!

La oss nå snakke om de sannsynlige juridiske risikoene for EA:
Sims-spillene ble merket som 18+ i Russland fra grunnspillet. Så hver del av spillet, hver pakke og sett er merket som 18+. «Det perfekte bryllup» er intet unntak. Trailere på Internett – bare sett en 18+-etikett i starten som de gjør på kino, og fortsett deretter. Alle russiske trailere av Sims har en aldersbegrensningsetikett i hjørnet av videoen som vises i starten. Det samme ville bli brukt på «Det perfekte bryllup«.

Traileren til «Drømmeoppussing» hadde et Pride-flagg på barnerommet – og ingen brydde seg. Traileren til «Katter og hunder» har inkludert et homofilt bryllup – og ingen brydde seg. Hvorfor ville det være annerledes for «Det perfekte bryllup«? Bare merk det. Det er alt.

Bilder på Internett – bare sett en 18+-etikett på bildet og nettsiden.

Den russiske versjonen av nyhetene om «Karnevalmote-settet» inkluderer bilder som i henhold til russisk lov må være 18+. Ingen brydde seg. Den russiske versjonen av nyhetene om «Moderne herreklær-settet» inneholder bilder av gutter i skjørt. Ingen brydde seg. Hvert år snakker den russiske versjonen av nyheten om Pride-måneden og roser alle LHBTQ+-simmene og -simmene med de passende bildene. Ingen brydde seg!

Alt om Sims på den russiske versjonen av EA-nettstedet er merket som 18+. Hvorfor ville det være annerledes for «Det perfekte bryllup«? Bare merk det. Det er alt.

Så vi sitter igjen med distribusjonen av materialkopiene av spillet på diskene. Så vidt jeg vet distribueres Sims-spillet i Russland hovedsakelig digitalt. Jeg googlet kort, og har ikke funnet noen siste tilleggspakker på disker i det hele tatt. Men selv om de er det – trenger ikke simmene å endre hele bildet. De kan for eksempel lage en ekstra omslag bare med bryllupshistorier skrevet på den og diskdekselet uten noen endringer inni. Det ville vært greit.

Jeg har sett noen tweets om «den russiske grunnloven erklærer at ekteskap bare kan være mellom mann og kvinne». Det er sant. Men! Dette handler ikke om medieinnholdet og har aldri vært det. Det handler om, liksom. Bokstavelige ekteskap. Mellom ekte mennesker i Russland. Ikke om noe spill som tillater ekteskap av samme kjønn i en fiktiv verden hovedsakelig basert på den amerikanske virkeligheten. Så, i henhold til alt ovenfor, er det ingen juridisk risiko for EA å droppe «Det perfekte bryllup» for oss. Det er ikke ulovlig. Det er ikke forbudt.

Jeg vil også at du skal vurdere at den engelske versjonen av EA-kunngjøringen inneholder informasjon om at forbudet skyldes russiske føderale lover. Den russiske versjonen HAR IKKE DENNE INFORMASJONEN.

For de av dere som godtar det EA gjorde fordi «det er feil at spillet er merket som 18+ på grunn av LHBT-innholdet». Ja, det er det. Men jeg vil at du skal vurdere at kravet om å merke innholdet er den mest ufarlige effekten av denne loven.

Loven brukes hovedsakelig til undertrykkelse og sletting av LHBTQ+ rettighetsorganisasjoner og initiativer. Filmer, bøker og spill blir for øyeblikket ikke forfulgt for LHBTQ+-innholdet før det er merket. Loven krever ikke å sensurere eller kutte ut noe hvis det er merket.

Alle de siste tilfellene av sensur og kutt handlet om selvsensur i frykt for tilbakeslag – ikke om noen krav fra den russiske regjeringen. Og dette er hva EA gjør – bare selvsensurerer seg selv.

I alle disse årene siden 2014 ble The Sims-spill merket som 18+. Ingen innhold har noen gang blitt kuttet ut eller endret. Alle LGBTQ+-simmer forble slik. Alle familier av samme kjønn i spillet forble slik. Hvordan er «Det perfekte bryllup» annerledes?

For de av dere som tror at hvis vi fortsatt har denne regjeringen og denne loven, godkjenner vi alt dette – nei, det har vi ikke. Mange protesterte mot loven fra begynnelsen. Men dessverre lever vi under et autoritært regime som blir hardere for hver dag. Protestene er hardt undertrykt. De videre forklaringene vil kreve en helt ny stor tråd fordi det er mange faktorer som førte til situasjonen vi er i. Bare vær så snill, ikke tro at du kjenner vår politiske situasjon bedre enn oss. Lytt til de som er undertrykt. Vi vet bedre.

Forsvaret av menneskerettighetene bør aldri være for noen abstrakte forestillingers skyld. Sims-teamet sier i brevet at denne avgjørelsen er for å beskytte LHBTQ+-rettighetene. Men hvem beskytter de? Menneskerettighetene henger ikke bare i luften. De tilhører mennesker, og denne avgjørelsen gjør ingenting for beskyttelsen av LHBTQ+-rettighetene til det vestlige folket bortsett fra dydssignalering. Dessuten gjør denne avgjørelsen ingenting for beskyttelsen av LHBTQ+-rettighetene til russiske mennesker. Sims-spillene hjelper mange av oss å flykte fra virkeligheten.

Å leve i en verden hvor alle er like, hvor det ikke er hat eller fordommer mot ulike sosiale grupper. Mange mennesker har utforsket og forstått seksualiteten deres gjennom spillet. Mange mennesker sluttet å være homofobiske på grunn av spillet – de ble senere vant til den oppfatningen av verden som Sims-spillene antyder.

Vi, LHBTQ-ene og allierte i Russland, kjemper konstant for våre rettigheter og frihet til å være oss selv. Og spillene som The Sims har alltid vist oss – du er ikke alene. Du er flott som du er.

Og når Sims-teamet bestemmer seg for å utestenge «Det perfekte bryllup» fra Russland, gjør det vondt. Ikke bare selve avgjørelsen, men hvordan den ble tatt. Hele brevet handler om viktigheten av historien som vises i tillegget. Ingenting om oss, spillerne. Ingenting som sa – hei, vi vet at du er der ute. Vi beklager dypt. Fortsett å kjempe. Vi vil prøve og se hva vi kan gjøre for deg. Bare ingenting. Det ville fortsatt være en merkelig avgjørelse, men den ville i det minste vise at de bryr seg.

Hvis simmene virkelig prøvde å beskytte oss, for å hjelpe oss, kunne det vært så mange måter. De kunne ha bestemt seg for å overføre noen av gevinstene fra «Det perfekte bryllup» til de russiske LGBTQ+-rettighetsorganisasjonene, for eksempel. De kunne ha nådd ut til de russiske LHBTQ+-simmene og gjort noe innhold med dem. Lag litt nyhetsmateriell, podcaster, innhold i spillet. Men de gjorde bokstavelig talt ingenting.

Det er derfor fra vårt perspektiv handler hele grepet om å se bra ut i øynene til den vestlige simmeren. Hvem bryr seg om Russland, ikke sant, det er et lite og dårlig marked. Hvem bryr seg, at denne avgjørelsen vil påvirke ikke bare Russland, men også de andre CIS (Commonwealth of Independent Countries).

Og hva med Ukraina? Får de pakken? Ingen vet. Og dette er veldig urettferdig. Russland fortjener ikke dette, men andre land fortjener ikke dette enda mer. Og det ser ut til at ingen bryr seg om dem.

Vær så snill, The Sims, revurder avgjørelsen din. Vi fortjener bedre.

 

 

Kilde: Simscommunity

Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje