Offisiell blogg,  The Sims 4

Mer enn det som synes på utsiden

The Sims 4™ kommer med et nytt utvalg til grunnspillet av det som sannsynligvis er den eldste, reneste og definitivt mest permanente formen for selvutfoldelse. 

For Dere lager The Sims, en serie som retter søkelyset mot skapere over hele verden som inspirerer oss, har vi samarbeidet med fire fantastiske tatovører for å gi de ledende kvinnene i feltet anerkjennelsen de fortjener. Disse kvinnene har utviklet en samling av spesielle tatoveringer til Simskaperen som er «Mer enn det som synes på utsiden». De blir tilgjengelige via The Sims Delivery Express. 

Her finner du kunst fra Young 02, en koreansk, Seoul-basert kunstner viden kjent for sine abstrakte uttrykk, figurer og klare farger; Crys, en taiwansk Brooklyn-beboer som spesialiserer seg på blackwork og blomstermotiv (og hun er en profesjonell e-sportutøver!); Mani, en brasiliansk innvandrer til Storbritannia hvis kunst feirer svarte urfolks kultur og matriarki; og Genesis, en New York-avlet skater-og-tatovør som liker å lage dekorative mønstre og illustrasjoner av insekter og planter.

Vi satt oss ned sammen med disse inspirerende kvinnene for å snakke om hva de har designet for The Sims 4, hvordan det er å være tatovør og kvinne, og hvorfor det å pryde kroppen med kunst er den ultimate formen for selvutfoldelse.

La oss snakke om tatoveringer! Hva er det beste med tatovering? 

Crys: Folka! Denne bransjen gir deg muligheten til å møte mange forskjellige mennesker, og jeg har fått massevis av venner gjennom tatovering. Jeg er også veldig takknemlig for at jeg har muligheten til å alltid kunne lære mer og vokse videre. Jeg blir stadig inspirert av nye kunstnere, og jeg håper at jeg alltid kommer til å fortsette å forbedre meg.  

Young 02: At jeg kan etterlate noe evig i en persons evighet.

Genesis: Å lære og vokse som kunstner. Jeg blir så glad når jeg ser noens reaksjon når de får se den ferdige tatoveringen sin for første gang, og tilfredsstillelsen av å vite at min kunnskap og visdom i dette håndverket lønner seg. 

Hvordan vil du beskrive arbeidet ditt som tatovør?

Crys: Jeg er veldig allsidig når det kommer til stil, men etter hvert som jeg utvikler meg som kunstner, identifiserer jeg meg mer med tatoveringer som har med spillkultur, anime og flora og fauna å gjøre.  

Young 02: Ved å bruke abstrakte former og levende farger, gir jeg folk tid til å tenke og snakke om sine egne historier og følelser, og finne trøst og støtte. 

Genesis: Arbeidet mitt er mangefasettert. Jeg går frem og tilbake mellom det enkle og det komplekse. Noen dager gjør jeg veldig illustrativt og detaljert arbeid, andre dager er arbeidet mitt veldig forenklet av natur. I arbeidet mitt finner du ofte naturlige arketyper som tema, for eksempel planeter, det okkulte, åndelighet og dekorative mønstre integrert med magi. Jeg liker å lage intuitive design for kundene mine, som hjelper dem med å oppfylle ønskene sine og manifestasjonene knyttet til deres egne åndelige reise.

Vi kan absolutt se disse stilene våkne til liv i tatoveringene dere har laget for The Sims. Kan dere fortelle oss mer om designene og hvorfor dere lagde dem?

Crys: Designene jeg lagde er basert hovedsakelig på anime og blomsterelementer. I det siste har mange anime-er hatt kvinnelige hovedpersoner, men det er veldig kult å se at disse kvinnene nå får være sterke uten å også måtte være typiske jomfruer i nød. Uten å være for bokstavelig, kan tatoveringen min representere balansen mellom skjønnhet og kraft, og hvor spesiell den forbindelsen er.  

Young 02: Jeg tegnet dem ved å sammenligne kvinners skjønnhet med naturen. Akkurat som naturen er vakker i alle dens former, ville jeg si at kvinner er vakre på den samme måten. Vi er perfekte alle sammen! 

Genesis: Designene jeg har laget til The Sims ligner på de designene jeg vanligvis lager for kundene mine. Repetitive stammemønstre og himmelslangeenergi til The Sims! Jeg gjorde mitt beste for å lage design som jeg følte ville gi spillerne muligheten til å lage en avatar med en åndelig kontekst. Noen liker å være helt dekket av tatoveringer, men jeg ville gi spillerne muligheten til å holde det enkelt selv om de er pyntet.  

Vi gleder oss til å se spillerne eksperimentere med disse tattisene! Vi vil høre mer om dere. Hvordan ble du tatovør?

Crys: Kjærligheten min for tatovering stammer tilbake til da jeg var barn i Taiwan. Jeg gikk ned til kaia, hvor det var gamle motorsykkelkarer dekket av tradisjonelle tatoveringer. Foreldrene mine var ikke like begeistret, men kunst på hud har alltid fascinert meg, og jeg begynte å tegne på folk som barn. Selv om jeg drev med klassisk musikk gjennom hele ungdomstiden, kom jeg til New York for å gå på kunstskolen, og gjennom jungeltelegrafen endte jeg opp med å få jobb i mitt første tatoveringsstudio som studiojente. 

Young 02: Jeg har alltid følt meg trukket til tatovering fordi jeg får tegne på kroppen i stedet for et lerret. 

Genesis: Kjærligheten min for tatoveringer stammer fra da jeg var 14 år gammel. Jeg var alltid interessert i kunst da jeg var liten, men det var ikke før jeg begynte å se på musikkvideoer at jeg så at noen av favorittmusikerne mine hadde markeringer på huden. Ideen om å oversette kunsten min til et medium som kan brukes på enkeltpersoner virket svært tiltalende for meg, det samme med ideen om å gå med historien min på huden. Jeg møtte min første mentor på universitetet. Han studerte samme fag som meg, grafisk design, og han var allerede tatovør. Vi begynte å snakke sammen, og resten er historie. 

Fordi disse tatoveringene er ment å feire hva det vil si å identifisere seg som kvinne, hva gjør deg stolt over å være en kvinne i tatoveringsbransjen? 

Crys: Å være en kvinnelig kunstner er å omfavne min egen evne til empati, og å komme i kontakt med kundene mine på et personlig nivå. Etter hvert som vi vokser som kvinner, innser vi ofte at det er mange hindre foran oss. Men, disse hindrene presenterer seg som muligheter for vekst og selvrefleksjon. Selv om det finnes mange negative kjønns- og industristereotypier, er jeg stolt av at jeg kan overvinne utfordringer og skape et støttende, positivt miljø. For meg er det å være en kvinnelig kunstner å ha evnen til å omfavne både det ville og det skjøre. 

Young 02: Tatoveringer gjør folk mer seg selv. Tatoveringer er en veldig sterk og permanent måte å si til folk hvem du er på. Som kvinnelig tatovør er jeg veldig stolt over å hjelpe andre kvinner uttrykke seg som seg selv.

Genesis: Bare det å være en kvinne i et mannsdominert yrke og gjøre fremskritt i karrieren min, til tross for hindringene som er plassert foran meg med vilje i denne bransjen for å holde kvinner tilbake, gjør meg ikke bare stolt av meg selv, men veldig takknemlig for å ha kommet så langt i karrieren. Gjennom erfaringen min kan jeg inspirere andre kvinner til å gå mot strømmen av hva som forventes av dem i denne bransjen. Jeg vil inspirere kvinner til å nekte å ta nei for et svar, å stå fast i sine overbevisninger og ikke føle at de må kompromittere kroppen sin, eller ytringsfriheten, eller autonomien, for å lære dette håndverket. Jeg vil at de skal vite at hvis vi ikke er velkommen til å sitte ved bordet i denne mannsdominerte bransjen, lager vi bare våre egne sitteplasser ved vårt eget bord. 

Det er på tide å runde av. Hva håper du folk får ut av deg, arbeidet ditt og tatoveringene du gir The Sims?

Crys: Jeg håper at folk vil være fornøyde med de valgene de gjør i livet. Jeg håper tatoveringene mine er en påminnelse om opplevelser de har hatt, uansett om de er meningsfylte, eller ingenting, eller alt. Til syvende og sist. Jeg håper tatoveringene mine og arbeidet mitt er påminnelser om å være glad for den personen du er uansett hvor de ender opp i livet, og å alltid prøve å forbedre seg. Det er så mye plass til å vokse.  

Young 02: Jeg tegner og tatoverer om folks følelser og fortellinger. Jeg bruker abstrakte uttrykk, figurer og levende farger, slik at jeg kan uttrykke historier, eller følelser, av ulike spektrum og skjule dem hvis jeg vil. Jeg vil at folk som ser på maleriene mine (eller får tatoveringer fra meg) skal føle og forestille seg hva de vil. Jeg vil at de skal lage sine egne historier eller følelser når de ser på kunstverkene mine, slik at de kan få tid til å se inn i sine egne hjerter og ta vare på seg selv. 

Genesis: Jeg håper spillerne blir inspirert til å skaffe seg mer kroppspynt i virkeligheten. Jeg håper også at de blir inspirert til å integrere interessene sine i ulike modaliteter.   

De fire tatoveringene til simskaperen blir tilgjengelig senere i mars i The Sims™ 4 på PC og Mac via Origin™ og Steam®, PlayStation5®, PlayStation4®, Xbox Series X|S og Xbox One.

Simskrystallen ble lansert 8.Januar 2012 av Simon Ekren Gravvold, som fortsatt eier og styrer nettsidene. Etterhvert har jeg fått flere hjelpere, som f.eks Willy Halvorsen og Alexandra Ejme som begge er medeier av Simskrystallen. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, så kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje