Offisiell blogg,  The Sims 4

Gjennomførte Sims-økter

I over 22 år har musikk vært en viktig del av simmenes historie. Sammen med kunst og animasjon er musikk nøkkelen i en Simmers fortellerprosess. Det kan påvirke følelser og sette opp tonen i historien som skapes. Hvem ble ikke inspirert av Paramores Simlish-versjon av «Pressure» i The Sims™ 2?

Vi gir en åpen invitasjon til Simsspillerne – og fans av musikk – til å bli med bak i kulissene mens vi jobber med musikere, for å gjenoppdage sine egne sanger på Simlish. «Sims Sessions» vil skape en virkelig forbindelse til våre musikalske øyeblikk i spillet, og gjøre det mulig for deg å oppleve en artists kreative gnist gjennom musikken deres og kjærligheten til Simlish.

For å starte lanseringen av Sims Sessions jobbet vi med den globale popstjernen og mangeårige Simmeren, Anitta, som regner Simlish som det sjette språket hun synger på.

Når vi er unge drømmer vi om så mange ting, og når vi så disse tingene faktisk skjer, er det bare galskap,» sa Anitta. «Jeg er begeistret over å være en del av det første Sims Sessions-segmentet noensinne, og for at spillere skal få innsikt i hvordan vi spilte inn Simlish-versjonen av den nye sangen min «Practice», fra Deluxe Edition av studioalbumet mitt, «Versions of Me!»

 

Simmere kan danse til Simlish-versjonen av «Practice» eller «Prooshtis», i The Sims 4 via Pop-radiostasjonen, fra og med 17. november.

Gjennom Sims Sessions lærer vi hvordan disse artistene svarer på spørsmålet … hva vekker kreativiteten din? Sammen skal vi få en mulighet til å se en ny side av musikerne når de utfordrer status quo, og hvordan de skaper, uttrykker og inspirerer.

Lurer du på hva Simlish er?

Det merkelige fiktive språket til The Sims kjent som Simlish/Simsk, ble skapt for å være universelt relaterbart, og består utelukkende av improvisasjon og følelser.

For å feire den nye retningen til Sims Sessions, snakket vi med det utrolige teamet som har ledet musikkutvalget og Simlish-oversettelser for The Sims 4 siden begynnelsen: Stemmedirektør for The Sims, Jackie Perez Gratz og Senior lyddirektør, Robi Kauker.

Kan du fortelle oss litt om deg selv og hvordan du kom i gang med Sims Sessions?

Jackie: Jeg er en musiker og vokalist i mitt personlige liv, noe som opprinnelig fikk meg til spilllyd i utgangspunktet. Å være Stemmedirektør for Maxis setter meg i en spesiell posisjon der jeg får jobbe med Simlish ganske ofte, og å ha både vokalerfaring og regi-opplevelse gjør at jeg kan oversette tekstene til lisensiert musikk ganske raskt. Jo mer utfordrende oversettelser er når de originale tekstene ikke er på engelsk, desto mer abstrakt blir Simlish-oversettelsen.

Hvor lenge har du holdt på med dette?

Jackie: Jeg har oversatt Simlish-tekster gjennom hele livet til The Sims 4.

Robi: Stemmedirektørrollen har ofte gjort Simlish-oversettelsene. De pleier merkelig nok å være sangere, i allefall i vår historie, så Jackie er en veldig god sanger. Bill Cameron som gjorde det for The Sims™ 3 var også en sanger på sin egen måte. Noe med den ferdigheten, selv om jeg har vært involvert i Simlish helt siden begynnelsen, er jeg ikke en sanger. Så når folk prøver å synge oversettelsene mine, er det mye vanskeligere for dem. Så flere justeringer av sangtekstene blir gjort i ettertid.

Jackie: Artistene er vant til å synge ord de har skrevet selv, og mange har ikke erfaring med å synge på et annet språk, for ikke å snakke om på et fantasispråk. Når jeg skriver Simlish-linjer for en artist, er målet mitt å gjøre det så enkelt for dem som mulig, så jeg plukker opp de lyriske teknikkene de allerede bruker i sine egne tekster og etterligner disse teknikkene i Simlish. Hvis de bruker allitterasjon, rim eller repetisjon av deler av ord, velger jeg enkle ord som har samme effekt, lyrisk – jeg håper dette gjør det lettere for dem å utføre det.

Er tekster lett oversatt ord for ord fra morsmålet til Simlish?

Jackie: Simlish-språket er ikke en 1:1-oversettelse. Likevel er det noen ord som er veldig godt kjent for fansen, som f.eks. «Sul Sul» eller «Yibs». De fleste Simlish-setningene og ordene brukes til å beskrive et tema i stedet for å representere ett ord eller en setning på engelsk. For eksempel er det spesifikke Simlish-ord som brukes som en generisk hilsen eller brukes når simmene snakker om mat eller babyer. Jeg fyller inn disse Simlish-ordene først slik at det overordnede temaet for sangen, som kjærlighet eller død, også tas opp i Simlish-versjonen. Hvis en original sangtekst sier «Hey Baby, Hey Baby, Hey Baby», har disse ganske ikoniske Simlish-ord som fansen kanskje forstår eller gjenkjenner, «Sul sul noobo, sul sul nooboo» osv. Alt annet er fylt ut med Simlish-ord som er lett på tungen, så jeg skriver ikke noen episke tungetvistere som artistene må gjenskape.

Robi: Å få Simlish til å passe inn i musikken er langt viktigere enn ord, eller noe annet vi har. På grunn av måten spillet er på, har vi mye frihet. Vi bruker det til vår maksimale fordel, og målet er å få artisten til å fokusere på følelsene/meningen til sangen, uten å måtte tenke for mye på oversettelse og tekst.

Er det et språk dere baserer tekstene på?

Jackie: Vi har flere sider med Simske-ord og fraser som skuespillerne bruker i innspillingene våre. Vi kaller dem «Simlish cheatsheets.» Fordi vi har brukt disse sidene så lenge, bygger vi faktisk språket basert på hvilke ord som brukes sammen basert på måten de er satt opp i oversikten vår. Det er ikke nødvendigvis med vilje, men det fungerer bra!

Hva er favorittordet ditt i Simlish som du har oversatt?

Robi: Vi lagde litt death metal-musikk til The Sims 2, og det er en linje som vi oversatte til sangen som var «Groish fratishy». Den får meg til å le mest!

Det er alle slags historier om artister som er overrasket over Simlish-versjonen av sangene deres. Vi har hatt artister som har funnet ut at innspilling på Simlish har fått dem til å endre måten de til og med endrer tekster eller fremfører selve sangen på.

Hva er det som gjør deg begeistret av Sims Sessions?

Robi: Det er en sang for alle der inne, og vi ønsker ikke å leve i én sjanger. Det vakre er at simsspillerne er villig til å lytte til alle typer musikk. Vi ønsker å blande og krysse ting for å se hvor det lander, og det er den spennende delen.

Hvordan har det vært å jobbe med artister som Anitta i studioet?

Robi: Anitta er skikkelig fan av The Sims, så hun trengte oss ikke. Hun er en som vi har prøvd å finne en plass til i verdenen vår, og det føltes bra å finne et riktig sted, det var en mulighet som var for god til å ikke benytte seg av. Hun er engasjert i The Sims-nettfellesskapet, og jeg blir alltid overrasket når noen av artistene er det. Det er bare superkult. Å ha en som spiller The Sims profilert på denne siden. Det er helt utrolig. Hun er utrolig.

 

Lær Simsk / Simlish

Simlish

a

Mitt navn er Simon, og jeg er Webmaster og daglig leder inne på Simskrystallen. Jeg opprettet Simskrystallen i januar 2012. Om du lurer på noe eller ønsker å sende inn tips til Simskrystallen, kan du sende det til: redaksjon@simskrystallen.no

0 0 stemmer
Artikkelvurdering
Abonner
Varsle om
guest
Navnet ditt publiseres offentlig. Om du ønsker å være anonym, kan du f.eks bruke fornavn eller ett kallenavn.
Din Epost publiseres ikke offentlig. Eposten brukes for å gi beskjed om kommentaren din har blitt godkjent/avslått. Hvis du trykker på bjellen, vil du også kunne få varsel om når du har fått svar på kommentaren din.
Alderen din publiseres offentlig. Om du ikke ønsker å oppgi dette, lar du bare dette feltet stå tomt.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Vis alle kommentarer
0
Sul sul! Del gjerne tankene dine med oss i kommentarfeltet.x
()
x
Hopp til verktøylinje